Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Okan Koparan , sonrasında Prof. Dr. Tülin Onat ile bire bir resim çalışmaları yaptı. Halen, Moda’daki Atölyesinde resim ve minyatür eğitimi verip , el yapımı kağıt (Murakka) çalışmaları düzenliyor.
Buğday , nişasta , su, sığır jelatini, ve şap yardımı ile elde edilen Murakka’nın son aşaması bitkilerden elde edilen doğal maddelerle boyanıyor. Asıl kağıdın en üst tabakası olarak yapılan bu kağıdın ömrü yaklaşık 600 yıldır.
Minyatür Sanatı ise mutlaka murakka üzerine yapılır ve bu sanat önce murakka’nın öğrenilmesi ile başlar . Murakka yapımı, bir kaç kağıdın su yollarının aksi yönünde olmak üzere üst üste yapıştırılması ile elde edilen kağıda verilen isimdir. Bu kağıdın boyanmasında ise , doğadaki bitkiler kullanılır. Doğadaki bütün bitkilerin bir rengi vardır ve doğal boya olarak kullanılabilirler.
Okan Koparan çalışmalarını önümüzdeki günlerde sergilemek üzere Moda’daki Atölyesinde çalışırken diğer taraftan bu konuya ilgi duyan geniş bir kesime özel dersler vererek yoğun bir tempoda çalışıyor.