Kadıköy Çarşı içindeki uzun geçmişinden günümüze kadar giderek büyüyen ve İstanbul’un sayılı bir kaç sahaf’ından biri haline gelen İmge Sahaf’ı kurucusu Haluk bey, günümüzde oğlu Orçun bey’le birlikte işletiyorlar ve Kadıköy Tarihi Çarşı’daki uzun geçmişleri nedeniyle yıllar içinde Kadıköy Çarşı içindeki değişimleri görebilmişler . Giderek yiyecek ve içecek sektörünün ağılık kazandığı günümüzde varlığını sürdürebilen İmge Sahaf, 1980 ‘li yıllarda Mühürdar Caddesinde, sonrasında Moda Caddesi ve 1995 ‘ten itibaren günümüzdeki yerlerindeler.
Orçun bey, Kadıköy’de geniş bir kitap sever okur kitlesi bulunduğunu bunun Türkiye ortalamasının oldukça üstünde bulunduğunu belirtiyor . Sahafların Avrupa’da özellikle çok korunduğunu özellikle İngiltere’de kapanan bir sahaf’ın yerine başka bir iş yeri izni verilmediğini ve sadece bir başka sahaf’ın burada iş yeri açabildiğini belirtiyor.
Pek çok kitap çeşidinin bulunması yanında özellikle Osmanlıca 5 bin üzerinde kitap ve dergi bulunuyor. Bunlar içinde oldukça nadir bulunabilen ve çok ilginç kitap ve dergiler var. Örneğin 1923 baskılı Osmanlıca Kominist Manifestosu ” Kominist Beyannamesi” olarak Şefik Hüsnü çevirisi olarak burada mevcut. Diğer ilginç bir örnek Tarihi Osmani Encümeni Mecmuası , 77 sayılık tam takım halinde Osmanlıca ilk tarih kitabı olarak burada bulunuyor.