Türkiye genelinde konut, iş yeri, arsa ve tarla sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emlak Vergisi’nin ilk taksit ödemeleri için geri sayım başladı. 2026 yılına ait ilk taksit ödemelerinde son günün 1 Haziran olduğu belirtildi.
Kurban Bayramı tatili kapsamında kamu çalışanlarının idari izinli sayılması nedeniyle birçok belediye veznesinin hizmet veremeyebileceği ifade edilirken, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için ödemelerini internet üzerinden gerçekleştirmeleri tavsiye ediliyor.

Emlak Vergisi ödemeleri; belediyelerin online tahsilat sistemleri, mobil bankacılık uygulamaları, internet bankacılığı ve e-Devlet bağlantılı ödeme ekranları üzerinden kredi kartı veya banka kartı kullanılarak yapılabiliyor. Uzmanlar, gecikme faiziyle karşılaşmamak adına işlemlerin son güne bırakılmaması gerektiğini vurguluyor.
Öte yandan bazı vatandaşlar Emlak Vergisi’nden muaf tutuluyor. Emekliler, herhangi bir geliri bulunmayan kişiler, engelliler, gaziler ile şehitlerin dul ve yetimleri belirli şartları taşımaları halinde bu vergiyi ödemiyor.
Muafiyetten yararlanabilmek için Türkiye sınırları içerisinde yalnızca tek bir konuta sahip olunması ve söz konusu konutun brüt 200 metrekareyi geçmemesi gerekiyor. İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınmış konutların da bu kapsama dahil olduğu belirtiliyor.


















